Заступник міністра фінансів Верланов виграв конкурс на посаду глави Податкової

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Заступник міністра фінансів Сергій Верланов переміг у конкурсі на посаду глави Державної податкової служби (ДПС), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таке рішення ухвалила комісія з питань вищого корпусу державної служби. Вона рекомендує Кабінету міністрів призначити Верланова керівником ДПС.

«Правоохоронна функція повинна бути виведена зі служби», — сказав Верланов під час співбесіди. Він також виступив за збільшення зарплат співробітникам служби, відзначивши, що зараз бачить можливість зробити це за рахунок скорочення штату.

За його словами, майбутня податкова служба буде створена як єдина юридична особа з віддаленими підрозділами. У той же час Верланов планує встановити поріг нарахування податкових повідомлень — рішень за податковим боргом до 100 грн або 1 тис. грн.

  • 16 квітня ЗМІ повідомили, що Митну службу очолить перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, а Податкову — заступник міністра фінансів Сергій Верланов.
  • Заступником Верланова повинен стати Євген Бамбізов, який зараз виконує обовʼязки заступника голови Державної фіскальної служби.