Екс-главу Державної служби ветеранів підозрюють у сприянні привласненню 22 млн грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Правоохоронці оголосили підозру у службовій недбалості колишньому голові Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань .

За даними слідчих ДБР, у 2015 році Державна служба уклала договори про оплату з бюджету психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО. Щоб привласнити гроші, керівники суб’єктів господарювання «надали завідомо неправомірні відомості» у документах за договорами послуг. Зокрема вони вказали неправильні дані про кількість учасників АТО, які отримали допомогу, та обсяг послуг.

За даними слідства, колишній голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, «проявляючи службову недбалість, не здійснив жодних належних заходів для перевірки достовірності відомостей» та затвердив договори.

«Таким чином, екс-керівник відомства тривало не виконував свої службові обов’язки належним чином. Цим самим він фактично сприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових», — заявили у ДБР.

З вересня 2014 року до червня 2017 головою Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції був Артур Деревʼянко .