Порошенко провів закриту зустріч зі своєю фракцією. Про що говорили?

Автори:
Олег Панфілович, Марія Жартовська
Дата:

Президент Петро Порошенко провів закриту зустріч з нардепами від свого блоку та міністрами, що представляють БПП в уряді. Про її зміст theБабелю розповіло джерело у фракції.

Щодо програшу на виборах президента

Порошенко вважає, що програв вибори через кадрову політику та проблеми з комунікацією. Комунікація з депутатами, зазначає джерело, у вівторок увечері була кращою. «Повернулися на рівень 2015 року. Краще, ніж за останні два роки, бо зустрічей з ним було дуже мало, і переважно такі, що президент виступав і йшов, так що озвучити йому свою думку не вдавалося», — розповіло джерело.

Крім того, за його словами, учасники зустрічі не обговорювали вихід БПП з парламентської коаліції. Навпаки, Порошенко просив міністрів не подавати у відставку. Щодо розпуску Ради президент нічого не сказав, проте додав, що не знає думки з цього приводу новообраного президента Володимира Зеленського. «Треба бути готовим до всього», — цитує президента джерело.

Щодо майбутніх парламентських виборів

Президент також розповів про намір перезапустити партію, а члени списку для участі у виборах будуть обиратися шляхом праймеріз. Про формат такого відбору поки нічого не відомо. Сам зʼїзд БПП повинен відбутися після інавгурації Зеленського.

За словами джерела, Порошенко також виступив за похід на вибори широкою коаліцією. Президент заявив, що під час перезапуску партії будуть переглянуті комунікація та організаційна структура. Присутній на зустрічі премʼєр-міністр Володимир Гройсман сказав, що формати участі у виборах необхідно обговорювати пізніше.

Зустріч також відвідав генеральний прокурор Юрій Луценко, проте сам не виступав.