Вночі: президент Шрі-Ланки звільняє глав спецслужб після терактів, Трамп зустрівся з директором Twitter, а Кім Чен Ин прибув до Росії на поїзді

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Шрі-Ланки звільнить глав спецслужб

Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена заявив, що звільнить керівників усіх спецслужб країни, оскільки вони не змогли попередити серію терактів, які забрали життя сотень людей. «Я повністю перебудую поліцію і сили безпеки в найближчі тижні. Я розраховую змінити глав силових відомств в найближчі 24 години», — сказав він.

Він зазначив, що працівники спецслужб отримали звіт про ймовірність нападу від розвідки іноземної держави, але не повідомили йому про це. «Були б вжиті відповідні заходи», — додав президент.

Трамп поскаржився директору Twitter на скорочення підписників

Президент США Дональд Трамп зустрівся у Білому домі з гендиректором Twitter Джеком Дорсі. Значна частина зустрічі була присвячена стурбованості американського лідера тим, що платформа тихо і навмисно обмежила або видалила деяких його підписників. Трамп сказав, що чув це і від інших консерваторів, які втратили аудиторію в соцмережі з незрозумілих причин.

Але Twitter давно пояснює, що цифри підписників коливаються, оскільки компанія видаляє шахрайські спам-акаунти. Під час зустрічі Дорсі підкреслив цей момент, зазначивши, що навіть він втратив фоловерів в межах такої політики Twitter.

УЄФА відклала дату розгляду справи Мораеса на 2 травня

Засідання у справі натуралізації нападника збірної України Жуніора Мораеса контрольний, етичний і дисциплінарний комітет УЄФА переніс із 25 квітня на 2 травня. Таке рішення прийняли через те, що необхідна присутність представників усіх зацікавлених у вирішенні питання федерацій. Форварда звинувачують у тому, що він не мав права грати за збірну. Бразильський футболіст отримав українське громадянство, хоча не жив безперервно на території України протягом пʼяти років. Зараз збірній України загрожують дві технічні поразки в матчах з Португалією та Люксембургом у відборі на Євро-2020.

Кім Чен Ин прибув до Росії на поїзді

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на особистому поїзді вирушив із залізничного вокзалу Пхеньяна в Росію. 24 квітня він перетнув російський кордон і прибув до Владивостока, розташованого на півдні Приморського краю (Далекий Схід). Тут він повинен зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним. Російські ЗМІ повідомляють, що візит лідера КНДР триватиме до 27 квітня.