Сімʼя автора «Володаря перснів» Толкіна виступила проти фільму про письменника

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Сімʼя автора «Володаря перснів» Толкіна виступила проти фільму про письменника

20th Century Fox

Сімʼя Джона Рональда Руела Толкіна виступила проти майбутнього фільму про англійського автора «Гобіта» і популярної трилогії «Володар перснів», пише CNN. Премʼєра картини Tolkien виробництва кіностудії Fox Searchlight відбудеться 3 травня.

«Сімʼя хоче прояснити, що вона не схвалила, не дозволила або не брала участь у створенні цього фільму. Вона жодним чином не підтримує його або його зміст», — йдеться в заяві.

Відомий біограф Толкіна Джон Гарт вважає, що реакція родини письменника була очікуваною і розумною. На його думку, біографічні фільми часто відхиляються від фактів, і цей випадок не виняток, пише The Guardian.

«Схвалення сімʼї Толкіна додасть авторитету будь-яким розбіжностям і спотворенням. Це було б поганою послугою для історії. Як біограф я очікую, що буду зайнятий виправленням нових помилок, що виникли у фільмі», — сказав він.

Про що фільм?

Головні ролі у фільмі виконують Ніколас Голт у ролі Толкіна та Лілі Коллінз. У фільмі показуються роки становлення осиротілого письменника: те, як він знаходить дружбу, любов і художнє натхнення серед групи товаришів, шкільних ізгоїв. Подальші події підводять його до початку Першої світової війни, яка загрожує розірвати на частини його «братство». Усі ці переживання надихнули Толкіна на написання знаменитих історій про Середземʼя.