Американські вчені виявили, що язик людини розрізняє не тільки смаки

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Язик людини може відчувати не лише смак, але й запах. Це показало нове дослідження, яке провели вчені з Філадельфії, пише The Guardian.

Раніше вважалося, що язик може розпізнати смак завдяки клітинам зі спеціальними рецепторами. Тепер вчені вважають, що цей орган може так само вдало розпізнавати і запах їжі.

Хакан Озденер із Центру хімічної чутливості Monell поставив під питання факт, що люди сприймають смаки і запахи окремо — за допомогою язика та носа відповідно. Провівши дослідження, він стверджує, що це повʼязані процеси.

Це відкриття може змінити підхід до виробництва їжі, каже вчений. Наприклад, до продуктів можна додавати трохи ароматизаторів і змусити мозок думати, що їжа має більш виражений смак. Так можна, зокрема, зменшити споживання цукру.