Вибухи на Шрі-Ланці: кількість загиблих перевищила 350 осіб, затримано 60 підозрюваних

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Кількість загиблих внаслідок терактів на Шрі-Ланці зросла до 359 людей, пише Reuters .Місцева поліція повідомила 24 квітня, що затримала ще 18 осіб для допиту в звʼязку з нападами на церкви і готелі у Пасхальну неділю.

Загалом затримано 60 підозрюваних у причетності до злочину.

Прес-секретар поліції Руван Гунасекера сказав, що кількість загиблих зросла з 321 до 359 осіб за ніч, при цьому близько 500 людей поранені.

  • На Шрі-Ланці 21 квітня прогриміли вісім вибухів. Три з них сталися в католицьких церквах під час великодніх богослужінь, інші — у готелях. Обʼєктами атаки були християни. Серед загиблих щонайменше 35 іноземних громадян.
  • «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напади після того, як офіційні особи Шрі-Ланки заявили, що вибухи терористів-смертників були помстою за напади на дві мечеті в Новій Зеландії в березні, де загинули 50 осіб.
  • Спецслужби Індії та США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти, а також передавали списки підозрюваних.
  • Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена заявив, що звільнить керівників усіх спецслужб країни, оскільки вони не змогли запобігти нападам. Він зазначив, що співробітники спецслужб отримали звіт про ймовірність нападу від розвідки іноземної держави, але не повідомили йому про це. «Були б вжиті відповідні заходи», — додав президент.