Манафорта перевели до тюрми суворого режиму в Пенсильванії. Його помістили у «табір» із мінімальним ступенем безпеки

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Колишнього голову передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта перевели до федеральної тюрми суворого режиму «Канаан» у штаті Пенсильванія. Про це повідомляє The Washington Post.

У тюрмі є спеціальний табір із мінімальним ступенем безпеки — саме там і перебуватиме Манафорт. У цьому таборі утримують 113 увʼязнених, загалом у вʼязниці — майже 1 400 засуджених.

У «Канаані» він має відбути свій термін увʼязнення за звинуваченнями у шахрайстві та лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича у США.

Манафорта мають звільнити 25 грудня 2024 року, відповідно до інформації на сайті Реєстру бюро тюрем США.

«Бабель»

  • 13 березня суд у Вашингтоні виніс черговий вирок колишньому голові передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і засудив його до 3,5 року позбавлення волі.
  • 8 березня Окружний суд штату Вірджинія засудив Пола Манафорта до 3,9 року вʼязниці за шахрайство. У серпні 2018 присяжні визнали Манафорта винним за 8 з 18 пунктів звинувачення, включно з податковими махінаціями, порушенням банківського законодавства та приховуванням рахунків в іноземних банках.
  • Прокурори штату Нью-Йорк перестрахувалися і зібрали нові докази для кримінальної справи проти Пола Манафорта на той випадок, якщо президент США Дональд Трамп вирішить його помилувати.