Трамп зустрінеться з королевою Великої Британії в червні. Але йому не дозволили зупинитися в Букінгемському палаці

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп прийняв запрошення королеви Єлизавети II відвідати Велику Британію. Його візит у країну в супроводі дружини Меланії Трамп відбудеться 3—5 червня і буде присвячений 75-й річниці висадки військ у Нормандії.

У межах візиту відбудуться ті ж церемонії, що й під час поїздки колишнього президента Барака Обами в 2011 році, зокрема офіційний прийом на Параді кінної гвардії, а потім обід і вечеря в Букінгемському палаці. Про це CNN повідомило джерело в оточенні королеви.

Однак не буде каретної ходи, і королева не зможе прийняти президентську пару в палаці на ніч через тривалі ремонтні роботи, сказало джерело.

Останній раз Трамп приїжджав у Велику Британію в липні 2018 року, що викликало величезні протести в центрі Лондона.

Цього разу президент і перша леді США візьмуть участь у церемонії в Портсмуті — військово-морському місті на південному узбережжі Англії і важливому місці висадки під час операції часів Другої світової війни. Звідти вони поїдуть у Нормандію (Франція) на запрошення президента Емманюеля Макрона. Окремо Трамп і Макрон також проведуть двосторонню зустріч.

Перебуваючи у Великій Британії, Трамп також проведе зустріч із премʼєр-міністром Терезою Мей.