США направили до кордону Мексики солдатів. Трамп згадав недавній інцидент із мексиканськими військовими

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що до мексиканського кордону направлені озброєні солдати. Про це він написав у своєму Twitter.

«Мексиканські солдати нещодавно направили зброю на наших солдатів Національної гвардії — ймовірно, як відволікаючий маневр для наркоконтрабандистів на кордоні. Зараз ми відправляємо озброєних солдатів на кордон. Мексика докладає недостатньо зусиль для затримання та повернення в країну нелегальних іммігрантів», — написав Трамп.

Йдеться про інцидент, який стався 13 квітня на південному кордоні неподалік міста Ріо-Гранде-Сіті (штат Техас). Шість мексиканських солдатів затримали для перевірки двох американських солдатів, коли ті були при виконанні. При цьому мексиканці направили на американців зброю. Ситуацію вирішили мирним шляхом і після короткого діалогу військові відійшли на свої позиції.

Під час перевірки, яку проводила американська сторона, зʼясувалося, що мексиканські військові вважали, що солдати армії США почали заходити за кордон, а американські солдати вважали, що перебували на відповідній території США.