Радбез ООН обговорить видачу паспортів Росії жителям «ЛДНР» 25 квітня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Засідання Ради Безпеки ООН розгляне питання видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу 25 квітня. Про це повідомляє Укрінформ.

«Засідання Радбезу ООН скликане на вимогу України та відбудеться у четвер о 15:00 за Нью-Йорком [22:00 за Києвом]», — повідомив виданню речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Український дипломат додав, що рішення Росії порушує Статут ООН, резолюцію Радбезу 2202 (2015) про схвалення Комплексу заходів з імплементації Мінських домовленостей, за яку голосувала й Росія, та власне самі домовленості.

«Ми вдячні делегації Німеччини, яка нині головує у Раді Безпеки, та іншим партнерам України за оперативну реакцію на наш запит», — додав він.

  • У середу, 24 квітня, президент Росії Володимир Путін підписав указ, що спрощує видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.
  • В оточенні обраного президентом Володимира Зеленського повʼязують указ Путіна про спрощену видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу зі зміною влади в Україні.