Заступник генпрокурора України Єнін подав у відставку

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Заступник генерального прокурора Євгеній Єнін подав у відставку. Заяву він написав за власним бажанням на імʼя очільника ГПУ.

Про це Єнін написав у Facebook

Він запросив журналістів сьогодні у приміщення Генпрокуратури на 14:00, де пообіцяв пояснити своє рішення про відставку.

У коментарі Інтерфакс-Україна він запевнив, що у політику не збирається.

«Так, я подав у відставку», — відповів Єнін агентству на питання про відставку.

Він зазначив, що «зробив вибір на користь своїх принципів». Заступник генпрокурора також подякував усім за підтримку та життєві уроки.

Євгеній Єнін був призначений заступником генерального прокурора України з міжнародно-правового співробітництва в червні 2016 року. Він має три вищі освіти, володіє трьома іноземними мовами. Раніше працював на оперативних посадах Головного управління розвідки СБУ, Служби зовнішньої розвідки та був радником посольства України в Італії.

  • У березня Євгеній Єнін скасував оголошення підозр «оточенню Порошенка», які проходять у розслідуванні кримінальної справи олігарха-втікача Сергія Курченка. Як пояснив згодом генпрокурор Юрій Луценко, прокурор Костянтин Кулик, який оголошував підозри колишнім і чинним високопосадовцям, порушив процедуру.
  • Пізніше Генеральна прокуратура все ж викликала на допит у справі олігарха Сергія Курченка колишнього главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву та заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.