Колишній віце-президент Джо Байден балотується на посаду глави США у 2020 році

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Колишній віце-президент Джо Байден балотується на посаду глави США у 2020 році

Kelly Kline / Flickr

Колишній американський віце-президент Джо Байден офіційно оголосив, що буде брати участь у виборах президента США у 2020 році від Демократичної партії. Про це він повідомив у відео, розміщеному в його акаунті в соціальних мережах.

«Основні цінності цієї нації... наше становище у світі... наша демократія... все, що створило Америку — поставлено на карту. Ось чому сьогодні я оголошую про свою кандидатуру на посаду президента Сполучених Штатів», — зазначив він.

Він балотується на посаду глави Сполучених Штатів Америки втретє. Раніше президент США Дональд Трамп назвав сенатора Берні Сандерса і колишнього віце-президента Джо Байдена своїми основними суперниками на виборах .

У рейтингах перед праймеріз сенатор Берні Сандерс лідирує серед демократів на національному рівні з 29% підтримки. За ним ідуть колишній віце-президент США Джо Байден з 24% і мер міста Саус-Бенд у штаті Індіана Піт Буттіджич з результатом у 9%.

  • Колишній віце-президент США Джо Байден сказав на зустрічі зі своїми прихильниками 19 березня, що має намір балотуватися на посаду президента в 2020 році. Він також попросив їх допомогти зібрати кілька мільйонів доларів на передвиборну кампанію.
  • Колишня перша леді та екс-державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон заявила, що не буде брати участь у виборах президента США в 2020 році. Вона була головним конкурентом Трампа на виборах у 2016 році.