Bild: Посол Німеччини в США просила Конгрес не посилювати санкції проти Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посол Німеччини в США Емілі Хабер у березні написала кілька листів членам Конгресу США з проханням не посилювати санкційну політику щодо Росії. Про це пише Bild.

Вона також просила сенаторів припинити погрожувати двом російським підприємствам у Німеччині подальшими санкціями. Говорячи від імені німецького уряду, вона зазначила, що нові санкції можуть вплинути на енергетичну безпеку Європи. За словами посла, для процвітання Німеччини та Європи необхідний «як зріджений газ, так і російський трубопровідний».

Хабер також стурбована тим, що під американські санкції може потрапити термінал скрапленого газу в Ростоку через те, що пакетом акцій у ньому володіє російська фірма «Новатек». Санкції підірвуть розвиток імпорту скрапленого газу, вважає Хабер, на розвиток якого роблять ставку Штати.

Один зі співробітників Конгресу в коментарі Bild заявив, що там були «шоковані» цими листами. Інший американський дипломат сказав виданню, що дії Хабер мають «абсолютно нову якість», оскільки вона не пояснювала політику Німеччини щодо Росії, а просила членів Конгресу підтримати зміну політики США стосовно РФ.