Садовий заявив про готовність стати премʼєр-міністром

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Садовий заявив про готовність стати премʼєр-міністром

Лідер партії «Самопоміч», міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що готовий стати премʼєр-міністром при президенті Володимирі Зеленському.

Про це повідомляє Delo.ua з посиланням на слова Садового.

При цьому він уточнив, що це можливо тільки у випадку, якщо його підтримає парламент.

«Працювати я готовий. Але я готовий працювати, маючи легітимність. Якщо є підтримка більшості в парламенті, ти можеш зробити багато. А коли ти приходиш і працюєш в опозиції, то виходить, що ти можеш пропонувати ідеї, але вони не будуть реалізовані», — сказав Садовий.

Він додав, що «Самопоміч» планує брати участь у парламентських виборах і хоче збільшити кількість своїх представників у Верховній Раді.

  • Фракція парламенту «Самопоміч» підготувала проект закону «Про президента України». Проект закону забирає в президента низку повноважень і передає значну їх частину премʼєр-міністру.
  • «Самопоміч» пропонує передати премʼєру право призначати директора НАБУ та голову Держбюро розслідувань, голову СБУ та міністрів закордонних справ і оборони, віддати йому керівництво Службою зовнішньої розвідки та розвідувальними органами, а також низку інших повноважень президента.
  • Законопроект планують обговорювати з командою майбутнього президента Володимира Зеленського.