У Нідерландах фіксують зростання торгівлі наркотиками через «даркнет». Найчастіше їх доставляють поштою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поширення «даркнету» призвело до різкого збільшення кількості наркотиків, що надсилаються з Нідерландів за допомогою листів і поштових відправлень, пише The Guardian.

За словами співробітників митниці, кількість екстазі та амфетамінів, виявлених на кордоні, більш ніж потроїлася — з 137 кг у 2016 році до 460 кг у минулому.

Як пише видання, злочинні організації в Нідерландах є основними виробниками синтетичних наркотиків, які експортуються морем. Попри це зараз спостерігається зростання кількості покупок наркотиків через інтернет, для їхньої доставки використовують пошту. Основними одержувачами наркотиків за межами Європи є США, Австралія та Нова Зеландія.

У 2018 році правоохоронці у США, Канаді та Європі провели 61 арешт і конфіскували близько 300 кг наркотиків, вогнепальну зброю і понад €6,2 млн, отриманих від злочинної діяльності.

Переважна більшість екстазі надходить з лабораторій на півдні Нідерландів, якими керують вихідці з Марокко, які займаються виробництвом канабісу.

Що таке «даркнет»?

Це прихована компʼютерна мережа, зʼєднання в якій встановлюються тільки між довіреними «пірами» з використанням нестандартних протоколів і портів. Дані в цій мережі передаються в зашифрованому вигляді.