Зеленський записав відеозвернення. Він звинувачує ЦВК у затягуванні оголошення офіційних результатів виборів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Обраний президент Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому звинуватив Центральну виборчу комісію в затягуванні оголошення офіційних результатів виборів.

«Перемога є, повноважень немає. Хтось від мене булаву ховає. Що відбувається? Я пояснюю: ЦВК затягує офіційне оголошення результатів. Чому? Щоб Верховна Рада могла затягувати дату призначення інавгурації, щоб інавгурація була після 27 травня. Чому? Щоб у президента Зеленського не було навіть можливості думати про розпуск Верховної Ради», — сказав він.

На думку Зеленського, це несправедливо.

«Президент, у якого довіра понад 73%, повинен принаймні мати право думати про це», — сказав він.

Наостанок він привітав українців із Великоднем і пообіцяв, що «все буде добре».

  • Народний депутат від БПП, заступник голови передвиборчого штабу Петра Порошенка Сергій Березенко заявив, що новообраний президент матиме право достроково розпустити Верховну Раду. Це може статися до 27 травня включно — це остання можлива дата, оскільки Конституція забороняє розпускати парламент менш ніж за півроку до виборів нового складу депутатів.
  • Парламентські вибори призначені на 27 жовтня 2019 року.
  • ЦВК обіцяє оголосити офіційні результати виборів до 1 травня 2019 року. А до 3 червня повинна відбутися інавгурація нового президента.