Справа Курченка: У ГПУ відмовилися видати адвокатам Ложкіна підозру про його причетність. Не мають повноважень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Генеральній прокуратурі відмовилися видати адвокатам екс-голови Адміністрації президента Бориса Ложкіна підозру у справі олігарха-втікача Сергія Курченка. Заяву адвокатів у Facebook опублікувала прес-секретар Ложкіна Марія Попова.

«Попри очевидні порушення порядку виклику нашого клієнта та з метою недопущення подальших маніпуляцій сьогодні ми прибули до прокуратори у визначений час. Проте слідчий повідомив про скасування слідчої дії у зв’язку з відсутністю повноважень», — йдеться в заяві.

Захист Ложкіна надіслав Генпрокуратурі «десятки адвокатських запитів, клопотань та скарг», у яких вимагають пояснити статус екс-голови Адміністрації у справі та сповістити про направлення йому процесуальних документів у передбачений законом спосіб.

«Натомість жодної відповіді по суті поставлених питань ми не отримали. Фактично слідчі і прокурори більш охоче використовують засоби масової інформації для спілкування з нами та нашим клієнтом, ніж засоби, передбачені процесуальним законодавством», — резюмували адвокати.

  • Генеральна прокуратура 22 квітня викликала на допит Ложкіна, екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву і заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.
  • Борису Ложкіну пропонують зʼявитися до слідчого з особливо важливих справ ГПУ 25 квітня о 13:30. У його повістці йдеться про дві статті — ч. 2 ст. 256 і ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів).