Свідки аварії на шахті «ЛНР»: Було кілька дуже гучних вибухів, пожежу довго не могли загасити

Автори:
Олена Мельник, Сергій Пивоваров
Дата:

На шахті «Східкарбон» в непідконтрольній Україні частині Луганської області було кілька дуже гучних вибухів. Про це theБабелю повідомили місцеві мешканці. За їх словами, вибухи було добре чути в селищі Юрʼївка.

Також на шахті була сильна пожежа, яку довго не могли загасити. Серед загиблих і зниклих безвісти більшість були з Алчевська і Перевальська — це два міста неподалік, а також ще кілька людей із селища Біле (раніше Сутоган).

Шахта розташована за кілька кілометрів від Юрʼївки в напоямку Білого, зараз нею керують росіяни, зазначають місцеві жителі.

  • Вибух на вугільній шахті «Східкарбон» на непідконтрольній Україні частині Луганської області стався 25 квітня .Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії направило на місце загін рятувальників. Вони повинні були прибути на місце рано вранці 26 квітня і привезти спеціальне обладнання, якого немає у місцевих рятувальників.
  • Сайти бойовиків «ЛНР» пишуть, що аварія сталася через вибух метану. Під землею опинилися 17 шахтарів. Тіла двох уже дістали з шахти. Доля решти 15 осіб невідома.