Опитування Gallup: Третина людей у світі страждали від стресу, а кожен пʼятий пережив смуток або гнів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американський центр Gallup провів опитування у понад 140 країнах про позитивний і негативний щоденний досвід людей у всьому світі в 2018 році.

У дослідженні взяли участь понад 150 осіб. З них кожен третій респондент сказав, що страждав від стресу, в той час як щонайменше кожен пʼятий відчував смуток або гнів, пише ВВС. Найбільш негативною країною виявилась держава Чад у Африці. За нею йде ще одна одна африканська країна — Республіка Нігер. У доповіді зазначено, що найбільш позитивною країною був Парагвай.

Дослідники зосередилися на досвіді учасників за день до проведення опитування і прагнули отримати уявлення про повсякденне життя людей.

Респондентам ставили такі питання: «Ви багато посміхалися або сміялися вчора?» і «До тебе ставилися з повагою?» тощо.

Хто найщасливіший і найнещасніший?

Близько 71% респондентів заявили, що за день до опитування вони отримали значне задоволення. Опитування показало, що рівень стресу досяг нового максимуму, а рівень неспокою і смутку теж зріс. Близько 39% опитаних заявили, що хвилювалися за день до опитування, а 35% були у стресі.

Латиноамериканські країни, зокрема Парагвай, Панама і Гватемала, очолили список країн із позитивним досвідом. Тут люди повідомили, що «відчувають багато позитивних емоцій щодня».

У Чаду був найвищий бал за негативний досвід. Понад сім з десяти опитаних заявили, що в минулому році вони боролися за те, щоб дозволити собі їжу. 61% жителів країни заявили, що вони відчували фізичний біль.

Попри високий бал Чаду за негативний досвід, люди у США та Греції були більш схильні до стресу, ніж чадці. Близько 55% дорослих американців заявили, що відчувають стрес.