Генпрокуратура направила до суду обвинувальні акти у справах Майдану

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно правоохоронців у справі незаконного затримання та побиття активіста під час Революції Гідності. Про це йдеться на сайті ГПУ.

«Управлінням спеціальних розслідувань за процесуального керівництва прокурорів відділу Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, ГПУ проводиться системна робота та вживаються заходи щодо встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, у тому числі керівного складу органів прокуратури та внутрішніх справ, причетних до організації та вчинення неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні-лютому 2014 року», — йдеться в заяві Генпрокуратури.

До суду передали обвинувальні акти щодо слідчого одного з райуправлінь міліції Києва, прокурора прокуратури Києва та заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Києва. Їх звинувачують у незаконному затриманні, побитті та доставленні до управління міліції активіста, щодо якого потім було сфальсифіковано матеріали справи за нібито участь у масових заворушеннях.

Через тривале ознайомлення з матеріалами (10 місяців), обсяг яких складає 30 томів і неодноразову відмову слідчих суддів обмежувати підозрюваних у ознайомленні строки подачі були затягнуті.