Трамп закликав американців вакцинуватися через найбільший з 2000 року спалах кору

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп закликав співгромадян вакцинуватися через найбільший з 2000 року спалах кору. Про це повідомляє CNBC.

«Вони повинні зробити уколи. Щеплення дуже важливі. Це [спалах кору] дійсно зараз відбувається. Вони повинні зробити свої уколи», — сказав Трамп журналістам у пʼятницю.

Як пише видання, Трамп вперше висловився з цього питання, хоча хвороба поширилася у 22 штатах. Цього року Центр з контролю захворювань підтвердив 695 випадків захворювання на кір, що перевищило попередній рекорд лише за перші чотири місяці.

  • У кінці березня в американському окрузі Рокленд, що в передмісті Нью-Йорка, оголосили надзвичайний стан через епідемію кору. Спалах кору повʼязаний, серед іншого, з туристами з інших країн, заявили офіційні особи штату Нью-Йорк. Вони вважають, що це могли бути мандрівники з України й Ізраїлю.
  • У квітні мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив у місті надзвичайний стан в області суспільної охорони здоровʼя, що зобовʼязує нещеплених жителів району Уільямсберг в Брукліні зробити вакцинацію проти кору. Тим, хто не виконає вимогу, загрожує штраф в розмірі $1 000.