НАБУ завершило розслідування розкрадань в «Укртелефільмі». Екс-керівників звинувачують у нанесенні 69 млн гривень збитків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро передало до суду провадження про завдання 68,72 млн грн збитків держпідприємству «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм». Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Трьом підозрюваним — екс-генеральному директору, його пособнику — організатору схеми, директору комерційної компанії та їхнім адвокатам відкрили матеріали провадження для ознайомлення.

За версією слідства, колишній керівник «Укртелефільму» у змові з приватними особами передали у власність приватної компанії 67 об’єктів нерухомості (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця) у Києві.

«Дії вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження їх із органом управління — Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. В результаті державі в особі ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» завдано збитків на суму 68,72 млн грн», — йдеться у повідомленні.

НАБУ розслідувало це провадження з лютого 2018 року. У листопаді того ж року Господарський суд Києва визнав договори купівлі-продажу цих обʼєктів нерухомості недійсними.