Росіянку Бутіну засудили до 18 місяців увʼязнення у США. Її визнали винною у «заподіянні збитку інтересам Штатів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росіянку Марію Бутіну суд у Вашингтоні засудив до 18 місяців увʼязнення, повідомляється в Twitter агентства Reuters.

Як уточнює агентство, відразу після закінчення цього строку Бутіну депортують до Росії. Очікується, що це відбудеться вже в листопаді. Захист не має наміру оскаржувати цей вирок.

«Я вважаю, що Бутіна має бути засуджена до 18 місяців тюремного увʼязнення», — зазначила головуюча на процесі суддя Таня Чаткен, повідомляє ТАСС. Таким чином суддя задовольнила клопотання сторони звинувачення.

Хто така Бутіна та про що йдеться?

Росіянка потрапила у США в 2016 році, вступивши до Американського університету Вашингтона. Паралельно з навчанням Бутіна налагоджувала контакти з Національної стрілецькою асоціацією (NRA) США і заводила знайомства серед американських політиків. Зокрема вона контактувала з нинішнім радником президента США Джоном Болтоном. Дівчина також переписувалася з Джефрі Гордоном — членом передвиборної кампанії Трампа, який відповідав за національну безпеку США від березня до серпня 2016 року.

Бутіну затримали в липні цього року. Її звинувачують у незареєстрованій діяльності на території США як агента іноземної держави. Слідство стверджує, що Бутіна розвивала стосунки з американськими громадянами і отримувала доступ до організацій, які «впливали на американську політику з метою просування інтересів РФ».