На Шрі-Ланці три вибухи. Військові вели перестрілку з підозрюваними у терактах

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На сході Шрі-Ланки прогриміли три вибухи. Сили безпеки Шрі-Ланки були залучені до перестрілки під час операції із забезпечення безпеки в районі Саїнда-Маруду міста Калмунай. Про це пише CNN.

Як повідомили у поліції, з будинку, де відбувалися обшуки, вилучили схованку з вибухівкою. Сили безпеки також знайшли там уніформу ІДІЛ, прапори, 150 паличок вибухового гелігніту, 100 000 шарикопідшипників і камеру безпілотника.

У пʼятницю, 26 квітня, президент Шрі-Ланки оголосив про початок великої пошукової операції.

«Кожне домогосподарство в країні буде перевірено. Будуть складені списки постійних жителів кожного будинку, щоб ніде не могли жити невідомі люди», — заявив президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена.

  • Чиновники Шрі-Ланки переглянули кількість загиблих від вибухів у Великодню неділю.
  • На Шрі-Ланці 21 квітня прогриміли вісім вибухів. Три з них сталися в католицьких церквах під час великодніх богослужінь, інші — у готелях. Обʼєктами атаки були християни. Серед загиблих щонайменше 35 іноземних громадян.
  • «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напади після того, як офіційні особи Шрі-Ланки заявили, що вибухи терористів-смертників були помстою за напади на дві мечеті в Новій Зеландії в березні, де загинули 50 осіб.
  • Спецслужби Індії та США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти, а також передавали списки підозрюваних.