НАБУ вимагає від Агентства з розшуку активів надати документи щодо конкурсу на управління «Межигір’ям»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
НАБУ вимагає від Агентства з розшуку активів надати документи щодо конкурсу на управління «Межигір’ям»

Малолєтка Євген / УНІАН

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вимагає від Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) надати документи щодо конкурсу на управління резиденцією «Межигір’я». Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на джерело в АРМА.

У листі, якого НАБУ спрямувало до АРМА, йдеться про те, що Бюро розглядає звернення Д. І. Карпа щодо порушення законодавства посадовцями Агентства під час проведення конкурсу на управління «Межигір’ям». У звʼязку з чим НАБУ просить надати для перевірки копії документів, які стосуються проведення конкурсу. Зокрема їх цікавлять учасники конкурсу, склад тендерного комітету, дати, місця та час проведення засідання комітету і критерії відбору, а також листування з учасниками та рішення про переможця конкурсу.

Джерело в АРМА повідомило «Громадському», що цю інформацію Агентство не може надати детективам, адже на управління резиденцією оголошено новий конкурс, який продовжили до 17 травня.

  • Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продовжило конкурс на управління резиденцією «Межигір’я». Минулого разу Нацагенство давало додатковий час від початку березня — до 5 квітня. Учасниками тоді стали три компанії — ГО «НПУ «Межигірʼя», яке фактично керує резиденцією на сьогодні, ПП «Гаянський Геннадій Григорович» і ТОВ «Скомпані».
  • Національний парк урочище «Межигірʼя» заборгував 13,6 млн грн за електроенергію, повідомляє холдинг «ДТЕК». Колишня приватна резиденція Віктора Януковича наразі під управлінням Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).
  • Майно резиденції «Межигірʼя» 13 липня 2015 року заарештував Печерський райсуд Києва. Київський апеляційний господарський суд 1 серпня 2017 року ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності. 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав резиденцію «Межигірʼя» в управління АРМА.