Окружний суд заборонив обирати суддю Європейського суду з прав людини від України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд заборонив проводити конкурс для обрання судді Європейського суду з прав людини від України. Про це повідомляє прес-служба суду.

Суд заборонив конкурсній комісії приймати документи на участь у відборі, проводити тестування, співбесіди, а також «дії щодо відбору кандидатів, формування та оприлюднення списку на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента від трьох кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, суд заборонив комісії подавати список кандидатів до Міністерства закордонних справ для подання у Раду Європи. Водночас, МЗС заборонено тестувати рівень знання учасниками конкурсу офіційних мов Ради Європи.

Суд пояснив, що відповідна процедура не відповідає міжнародним стандартам, які регламентують її проведення. «Зокрема, суд узяв до уваги позицію позивача, що визначені комісією строки для проведення конкурсу порушують рекомендації ПАРЄ», — йдеться у повідомленні. Водночас особа позивача у повідомленні не вказана.