У Росії український мільйонер попався на великому хабарі. Його радниця заперечує причину затримання

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Працівники Слідчого комітету Росії затримали в Москві відомого українського бізнесмена та керівника групи компаній OLYMP Павла Климця. Його звинувачують у даванні хабара в особливо великому розмірі. Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Як відомо, 12 квітня суддя Марина Сирова, яка відома скандальною справою Pussy Riot, відправила українського мільйонера до СІЗО. Але його адвокатам вдалося оскаржити рішення в апеляційній інстанції Мосміськсуду, яка відправила справу на новий розгляд через порушення КПК.

У той же час радник з комунікацій Климця Юлія Трестер заперечує той факт, що один з найбагатших людей України давав хабар.

Фото УНІАН

«Сьогодні в новинних стрічках багатьох видань зʼявилася інформація про арешт Павла Климця в Москві. Тільки інформація щодо арешту відповідає дійсності. Хабара не було. Працюють адвокати. Враховуючи відносини з сусідньою державою, сімʼя Климця утримується від коментарів і просить ЗМІ не будувати ніяких версій, це може нашкодити, тому що безпека та життя Павла Климця може бути під загрозою», — зазначила вона.

Також Трестер уточнила, що останнім часом Павло Климець відходив від справ компанії OLYMP, віддавши перевагу громадської діяльності.

Хто такий Павло Климець?

Український мільйонер зі статком близько $99 млн з Донецької області. Після анексії Криму і початку військового конфлікту на Донбасі втратив частину підприємств. Раніше входив до топ-100 найбагатших людей України за версією Dragon Capital.

  • Росіянку Марію Бутіну суд у Вашингтоні засудив до 18 місяців увʼязнення. Після закінчення цього терміну її депортують у Росію. Очікується, що це відбудеться вже в листопаді. Захист має намір оскаржити цей вирок.