Аварія на шахті «ЛНР»: знайдено тіло 14-го гірника

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На шахті «Східкарбон» в окупованій частині Луганської області, де працюють російські рятувальники, знайдено тіло 14-го гірника. Про це заявив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський на своїй сторінці в Facebook.

«Інформація про НП на шахті «Східкарбон». Станом на ранок піднято з шахти на поверхню тіла 13 гірників. Щойно мені повідомили, що знайдено тіло 14-го гірника, але його ще не підняли. Рятувальні роботи тривають», — йдеться у повідомленні.

Підкреслимо, що тіла ще 3-х гірників залишаються не виявленими.

  • Російські рятувальники витягли з аварійної шахти «Східкарбон» на окупованій території Луганської області тіла 13 загиблих. За попередньою інформацією, усього безвісти зникли 17 осіб.
  • 6 гірників загинули через вибух на шахті «Східкарбон» в селищі Юрʼївка на території самопроголошеної «ЛНР». Про це повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.
  • 25 квітня на шахті сталися кілька вибухів метану. «Східкарбон» — єдина міні-шахта на території Лутугинського району Луганської області. Через бойові дії шахта не працювала з 2014 року, проте в січні 2018 року вона відновила виробничу діяльність. Споживачами вугілля, що видобувається на шахті, є Алчевський металургійний комбінат, а також металургійні підприємства Макіївки та Єнакієвого самопроголошеної «Донецької народної республіки».