Разумков: Ми спробуємо реалізувати ініціативу «Здай корупціонера — отримай 10%»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Спікер передвиборного штабу обраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів, як працюватиме ініціатива «Здай корупціонера – отримай 10%». Про це він розповів під час ефіру на телеканалі «112.Україна».

«Стосовно 10%, справді є така ідея, ми будемо пробувати її реалізувати. Якщо ви допоможете відправити корупціонера за ґрати в рамках чинного законодавства, в рамках доказів, які будуть зібрані з вашою допомогою, то отримаєте державний захист і певну компенсацію за добровільну допомогу. Ми спробуємо це реалізувати», — зазначив він.

Разумков підкреслив, що подібна система добре себе зарекомендувала у Сполучених Штатах. Однак говорити про реалізацію ініціативи можна буде тільки після того, як Рада зніме недоторканність з народних депутатів та суддів.

Що сталося?

У «Зе!Команда» запропонували ініціативу «Здай корупціонера — отримай 10%», яка передбачає наступне: кожен українець може надати факти і докази корупційної діяльності з середовища політиків, чиновників, бізнесменів тощо. А за це отримає юридичний захист та 10% компенсації. Сума буде розраховуватися з коштів, які вдасться повернути до бюджету країни.

  • Спікер передвиборного штабу обраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що йому не подобається законопроект партії «Самопоміч» про повноваження президента.
  • Речник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков вважає, що чинний президент Петро Порошенко веде подвійну гру щодо переможця на виборах кандидата. За його словами, Порошенко простягає Зеленському одну руку, а другою «заливає за комір черпачки жижі».