Путін на першій зустрічі із Зеленським хоче обговорити ситуацію на Донбасі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що на першій зустрічі з обраним президентом України Володимиром Зеленським хоче обговорити «завершення конфлікту» на Донбасі. Про це він заявив на прес-конференції в Пекіні, передає «Радіо Свобода».

«Якщо у нас колись буде зустріч, почнуться якісь переговори, чого я не виключаю, то ми, насамперед, повинні будемо говорити про те, як закінчити конфлікт на південному сході України», — зазначив він.

У той же час Путін стверджує, що засмучений словами Зеленського про те, що він «не збирається підписувати декрет або указ про амністію бойовиків, а також про надання цим територіям особливого статусу».

  • Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що думає про спрощення видачі громадянства всім жителям України. Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками візиту до КНР.
  • У середу, 24 квітня, президент Росії Володимир Путін підписав указ, що значно спрощує видачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу. Через це рішення Україна ініціювала засідання Ради безпеки ООН.
  • Пенсійний фонд Росії витратить майже 100 мільярдів рублів (40,8 млрд грн) на рік на виплати жителям Донбасу, які отримають російські паспорти.