«Я б не радив». Зеленський відповів Путіну на ініціативу з паспортами

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Обраний президент Володимир Зеленський відповів президенту РФ Володимиру Путіну на ініціативу про спрощення процедури отримання російського громадянства громадянами України. Про це йдеться у Telegram «Команди Зеленського».

«По-перше, я би не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться хтось, хто й досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або ховаючись від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно у країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами», — йдеться в повідомленні.

Також Зеленський розповів, чим «насправді є російський паспорт».

«Це право бути заарештованим за мирний протест. Це право не мати вільних та конкурентних виборів. Це право взагалі забути про наявність природних прав і свобод людини. Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», на яку влада Росії намагається перетворити власний народ», — підкреслюється в повідомленні.

При цьому Зеленський заявив, що «ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. В першу чергу — росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше за всіх».