У США звільнили керівника Гуантанамо. Він втратив впевненість і здатність командувати

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Сполучених Штатах звільнили контр-адмірала військово-морських сил Джона Рінга, який очолював військову базу Гуантанамо «через втрату впевненості та здатності командувати». Про це йдеться в прес-релізі Міністерства оборони США, передає CNN.

«Замість Рінга був призначений бригадний генерал армії США Джон Хассі. Ця зміна керівництва не завадить безпечному, гуманному і правовому утриманню людей, які перебувають під вартою», — йдеться в повідомленні.

При цьому полковник Аманда Азубуке стверджує, що рішення звільнити Джона Рінга ніяк не повʼязане з недавнім візитом ЗМІ на базу. Його вирішили звільнити від займаної посади в результаті розслідування, яке почалося ще в березні.

Підкреслимо, що на військово-морській базі Гуантанамо, яку США орендують у Куби, з 2002 року розташована вʼязниця для підозрюваних у тероризмі. Наразі там відбувають покарання 40 осіб.

  • Президент США Дональд Трамп розпорядився звільнити главу секретної служби США Рендольфа Аллеса. Причину звільнення не зазначено, проте ЗМІ повʼязують її з недавнім інцидентом, коли громадянка Китаю зуміла незаконно проникнути на територію заміської резиденції президента США Мар-а-Лаго у Флориді.