Уряд США будує наметове містечко для мігрантів поблизу кордону з Мексикою. Трамп уже назвав його Діснейлендом

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Уряд Сполучених Штатів почав зводити намети поблизу кордону з Мексикою для розміщення затриманих мігрантів. Про це пише The Guardian.

Зокрема, йдеться про те, що постійне прибуття мігрантів до південного кордону призвело до навантаження на митну та прикордонну служби США. Через це американські прикордонники заявили, що велика кількість прибулих мігрантів створила необхідність додаткових місця для житла, щоб продовжувати оформлювати мігрантів, які прибувають на кордон.

«Проблема в тому, що зараз у 10 разів більше людей приїжджають зі своїми сімʼями. Це як у Діснейленді», — сказав в інтервʼю Fox News у програмі Sunday Morning Futures президент США Дональд Трамп.

Минулого тижня вже звели основи для двох великих наметів, де можна буде розмістити до 500 затриманих мігрантів.

«Гуманітарна та прикордонна кризи безпеки на нашому південно-західному кордоні виснажили наші ресурси. Ці тимчасові споруди підтримуватимуть наші зусилля для оформлення, догляду та передачі великої кількості сімей та дітей без супроводу, які щодня перетинають кордон», — розповів виданню Джон Сандерс, старший офіцер, який виконує обовʼязки комісара .