The Washington Post: Трамп зробив понад 10 тисяч неправдивих заяв із початку президентства

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент США Дональд Трамп зробив 10 111 неправдивих або оманливих заяв із початку свого президентства у 2016 році. Про це свідчать дані проекту Fact Checker, яке підготувало видання The Washington Post.

Найпопулярніші неправдиві заяви стосувалися будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Трамп 160 разів повторив інформацію про те, що стіна вже будується.

Також фейкова інформація часто стосувалася розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори та критики Демократичної партії.

The Washington Post зазначає, що на початку президентства Трамп робив у середньому менш ніж одну оманливу заяву на день. Уже на 600 день президентства кількість фейкової інформації зросла приблизно до восьми на день. А протягом останніх семи місяців Трамп брехав у середньому 23 рази на день.

  • Уряд Сполучених Штатів почав зводити намети поблизу кордону з Мексикою для розміщення затриманих мігрантів. Зокрема, йдеться про те, що постійне прибуття мігрантів до південного кордону призвело до навантаження на митну та прикордонну служби США. Через це американські прикордонники заявили, що велика кількість прибулих мігрантів зумовила потребу додаткових місця для житла, щоб продовжувати оформлювати мігрантів, які прибувають на кордон.
  • Президент США Дональд Трамп переплутав, де народився його батько — Фред Трамп. Це сталося на зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, коли мова зайшла про Німеччину.