У Boeing заявили, що система сповіщення на 737 MAX могла не працювати з вини авіакомпаній

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У компанії Boeing заявили, що не відключали в лайнерах 737 MAX систему сповіщення про неполадку датчиків, але вона могла працювати некоректно з вини авіакомпанії.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на заяву компанії.

Згідно з повідомленням Boeing, причиною неполадки системи сповіщення могло стати її неправильне налаштування з боку авіакомпанії.

Раніше видання The Wall Street Journal писало, що компанія Boeing після катастрофи її літака в Індонезії в жовтні 2018 року не попереджала про проблеми з системою сповіщення, що призвело до другої аварії в березні в Ефіопії.

На це у Boeing відповіли, що ця система не вважається однією з систем безпеки, хоча й може повідомляти пілотів про нестандартні ситуації при польоті. У компанії заявили, що якщо система не працювала, значить, її не активізували належним чином.

  • 10 березня в Ефіопії після шести хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби до Кенії. На борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, у тому числі 19 працівників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.
  • Внаслідок аварії літака Boeing 737 індонезійських авіаліній Lion Air загинули 189 осіб, включно з членами екіпажу. Після трагедії Федеральне авіаційне управління США попередило про неполадки з обладнанням у Boeing 737 Max.