Після обшуків у Сімферополі російські силовики затримали сина кримськотатарського активіста

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російські силовики після обшуків у Сімферополі затримали сина кримськотатарського активіста Ділявера Бекірова Руслана. Про це у Facebook повідомив активіст кримськотатарського національного руху та заступник Меджлісу Наріман Джелял. Цю ж інформацію підтверджує громадське обʼєднання «Кримська солідарність».

«За словами рідних, співробітники МВС приїхали о шостій ранку, коли всі спали. Зайшли в гараж, де нібито виявили папери з сепаратистськими висловлюваннями. Після чого відчинили двері у будинок. В одній з кімнат нібито була виявлена пляшка з якимось порошком. Після обшуку Руслана увезли», — написав він.

За словами Джеляла, рідні вже зʼясували, що Бекірова доставили до Київського РВВС Сімферополя, щоб «взяти аналізи на наркотики», після чого його обіцяють відпустити.

Пізніше активіст Ролан Османов, у якого також проходили обшуки, розповів подробиці їхнього проведення.

«Вони [силовики] увірвалися о шостій годині ранку у взутті, в масках, з автоматами. Вони зачитали мені постанову, за якою у мене вони шукали наркотики. У того, що не палить і не пʼє... Усі їхні дії були поверхневими і показовими, вони при обшуку заглядали навіть не в усі шафи... Це був акт залякування за мою активну діяльність», — зазначив Османов.

Він заявив, що силовики відмовили йому в законному праві запросити понятих і викликати адвоката. «Мені відмовили у ознайомленні з протоколом, обґрунтувавши це тим, що я відмовляюся його підписувати», — додав Османов.