Активіст Стерненко заявив, що його нападник переховується в Німеччині

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:

Нападник на одеського активіста Сергія Стерненка Олександр Ісайкул переховується в Німеччині. Про це сам активіст написав у Facebook.

«Орієнтовно на початку квітня Ісайкула помітили на території Німеччини, куди він прибув на автомобілі з Молдови», — зазначив Стерненко.

Одеський активіст також написав, що Олександр Ісайкул виїхав з території України 17 березня 2019 року через КПП «Маяки» в Одеській області. За словами Стерненка, в Україну він не повернувся.

Раніше адвокат Масі Найєм повідомляв, що Олександр Ісайкул, який напав 24 травня 2018 року на голову громадської організації «Небайдужі» і одеського активіста Сергія Стерненка, втік з України.

Справа Стерненка

Загалом на Сергія Стерненка було скоєно три напади. Наприкінці травня 2018 року в Одесі на Фонтанській дорозі двоє невідомих напали на активіста Сергія Стерненка, коли той повертався додому з дівчиною. Зав’язалася бійка, Стерненко отримав численні удари по голові, а також ножове поранення руки, а сам встиг вдарити одного із нападників ножем. Від отриманої травми чоловік помер до прибуття швидкої допомоги. Його спільник з місця події втік. Це був уже третій замах на активіста за три місяці.

1 травня 2018 року в одеського активіста стріляли і влучили гумовою кулею в шию. Нападника з допомогою перехожих затримав сам Стерненко. Перший напад стався 7 лютого 2018 року, тоді активіст отримав декілька ударів по голові, а також різану рану руки.

Ці справи обʼєднали і в грудні 2018 року їх офіційно передали розслідувати до центрального апарату Служби безпеки. Але попри це, статус підозрюваного у цій справі отримав лише Баймукашев Абзал, який стріляв у Стерненка.