Компанія бізнес-партнера Порошенка купила торговий центр у Кишиневі, яким він володів раніше

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Компанія Twins Estate S.R.L., якою через кількох посередників володіє бізнесмен із Молдови Влад Плахотнюк, купила один із найбільших торгових центрів у Кишиневі — Gemenii.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, раніше центром володів президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на заяву кишинівської компанії Twins Estate S.R.L.

Як повідомили в компанії, договір куплі-продажу уклали минулого тижня, він вже набув чинності. Суму та імʼя продавця не називають.

Компанія Twins Estate S. R. L. входить до групи компаній Rogob, що спеціалізується на роздрібній торгівлі мʼясом і мʼясопродуктами. За іформацією молдовських ЗМІ, Rogop через треті особи належить лідеру Демократичної партії та головному олігарху країни Владу Плахотнюку. У Молдові його також вважають важливим діловим партнером Петра Порошенка.

  • Президент Петро Порошенко розповів, чому досі не продав свій бізнес. Про це він заявив, відповідаючи на питання кореспондента theБабеля. «Ви купите? Я вам продам», — зазначив він.
  • Ігор Кононенко, близький друг та бізнес-партнер президента Петра Порошенка, отримав під своє кураторство одну з ключових і найприбутковіших державних сфер — енергетику, коли став заступником голови парламентської фракції БПП. Журналісти програми розслідувань «Схеми: корупція в деталях» виявили, що Кононенко разом із бізнесменами Григорієм та Ігорем Суркісами, а також іншими викопосадовцями, ймовірно, причетні до схем з виведення сотень мільйонів гривень з декількох обленерго, контрольний пакет акцій в яких належить державі.