«Говорили про боротьбу з корупцією і бідністю». Зеленський зустрівся з предстоятелем Православної церкви України Єпіфанієм

Автори:
Катерина Коваленко, Олена Козаченко
Дата:

Обраний президентом Володимир Зеленський зустрівся з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм.

Про це Епіфаній повідомив у Twitter.

«Молитимуся, аби Бог дав новому Главі держави сил витримати тягар відповідальності за єдність України. Маємо разом берегти і примножувати те, що українці вже здобули», — написав він.

Як повідомили у прес-службі ПЦУ, зустріч відбулася в Михайлівському Золотоверхому монастирі в Києві.

На зустрічі вони обговорили виклики, які стоять перед країною, зокрема, війну на Донбасі, боротьбу з корупцією і бідністю, а також питання взаємовідносини держави і церкви.

«Під час зустрічі обговорювалися проблеми, які стоять перед українцями, зокрема, багаторічний конфлікт на Донбасі. Новообраний глава держави і митрополит Єпіфаній були єдині в тому, що церква повинна молитися, а держава - робити все, щоб всі регіони нашої країни жили в мирі і спокої. Також обговорювалися теми боротьби з корупцією і бідністю», — йдеться в повідомленні прес-служби команди Зеленського.

Глава ПЦУ привітав Зеленського з Великоднем та перемогою на виборах, і подарував новообраному президенту репринтне видання «Острозької Біблії" - першого повного друкованого тексту Старого і Нового Завітів на словʼянській мові, надрукованого в Україні в кінці XVI століття.