Україна закликала міжнародних партнерів не визнавати російські паспорти, видані жителям ОРДЛО, і посилити тиск на Кремль

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Міністерство закордонних справ закликає міжнародних партнерів не визнавати видані Росією жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей паспорти і посилити тиск на Кремль. Про це йдеться на сайті відомства.

«Україна звертається до міжнародних партнерів із закликом не визнавати і не приймати документи, видані Російською Федерацією громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях у Донецькій і Луганській областях України, з порушенням Конституції та законодавства України, а також будь-які правочини, здійснені з такими документами», — йдеться в повідомленні МЗС.

Також в міністерстві вимагають від РФ припинити протиправні дії, спрямовані проти державного суверенітету і територіальної цілісності України, скасувати зміни до федеральних законів Росії з питань громадянства в частині спрощення процедури його набуття для громадян України, а також відповідні укази Путіна.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що своїми діями Росія наочно демонструє свою абсолютну зневагу до норм і принципів міжнародного права.

«МЗС України в черговий раз заявляє, що протиправні рішення Кремля, які мають на меті полегшити отримання громадянами України російського громадянства, є юридично нікчемними та не визнаються Україною», — зазначається у заяві.