«Суперництво залишилося в минулому». Порошенко телефоном привітав Зеленського та домовився з ним про зустріч

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко привітав новообраного главу держави Володимира Зеленського з перемогою на виборах та домовився з ним про зустріч. Про це Порошенко заявив у власному відеозверненні.

«Володимир Зеленський і я під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом. Суперництво на виборах залишилося в минулому. Ми не маємо дати Путіну жодного шансу скористатися перехідним періодом в Україні, нашим демократичним процесом передачі влади», — заявив він.

Порошенко додав, що українська влада має продемонструвати усім партнерам єдину позицію «в той час, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України».

Чинний глава держави додав, що Росія заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї, і він присвятить цьому останні тижні своїх президентських повноважень. «Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми — це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля», — додав президент.