Протести у Венесуелі: відключені великі ЗМІ, гвардія атакує протестувальників бронетехнікою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Венесуелі спалахнули протести після того, як самопроголошений президент Хуан Гуайдо оголосив про початок «фінальної фази» повалення режиму президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє Reuters.

Службовці Національної гвардії в Каракасі стали оточувати протестувальників. Агентство зафіксувало момент, коли один з броньовиків нацгвардійців врізався у протестувальників, що кидали каміння і били в машину.

Як повідомляє ресурс Liveuamap World, у Венесуелі припинено мовлення ВВС, CNN, а також радіостанції Radio Caracas Radio (RCR), яка активно критикує уряд Мадуро.

Також, за даними ресурсу, поблизу будівлі Міністерства транспорту, розташованого в муніципалітеті Чакао (на північ від Каракаса), чути стрілянину.

За даними місцевого телеканалу NTN24 , під час зіткнень постраждали щонайменше 19 осіб. Інформації про стан потерпілих поки немає.

  • У вівторок Гуайдо заявив про початок «фінальної фази» повалення режиму Мадуро. Гуайдо під час візиту на базу військово-повітряних сил у Каракасі закликав венесуельців і військових підтримати його, щоб покласти кінець «узурпації» Мадуро.
  • Уряд Венесуели заборонив Гуайдо на 15 років обіймати державні посади.