Найєма намагалися не пустити до Вірменії. Нардеп звинувачує в цьому Росію

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Народного депутата Мустафу Найєма намагалися не пустити до столиці Вірменії Єревана на паспортному контролі «на вимогу третьої країни», якою, на його думку, є Росія. Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

«На паспортному контролі предʼявив звичайний паспорт, оскільки поїздка не службова, а дипломатичним паспортом не зловживаю. Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних стоїть позначка «заборона на вʼїзд». На прохання пояснити причину, сказали, що невідомо і повідомити не можуть: «Просто небажана особа», — зазначив він.

Згодом причину проблем вдалося зʼясувати, стверджує Найєм. Нею виявилася «вимога третьої країни».

«Після зʼясування всіх обставин і, мабуть, втручання посла і наших служб, мене все-таки пустили. З відміткою «одноразово». А наша консульська служба настійно порадила ставити посольство до відома про свої пересування, і по закінченні візиту прибути в аеропорт у супроводі посла або консула», — підкреслив він.

Парламентар стверджує, що проблеми з вʼїздом у нього могли виникнути через засідання за участю Російської Федерації.

«Стало якось дуже прикро за Вірменію. Рік тому, коли в Єревані відбулася оксамитова революція, багато хто припускав, що нова влада добʼється послаблення залежності Єревана від Москви. Але Вірменія залишається дуже залежною від Росії», — підкреслив він.

Уточнимо, що в той день у Єревані відбулося засідання глав урядів Євразійського союзу, на якому був присутній премʼєр-міністр Росії Дмитро Медведєв.