Річниця подій 2 травня в Одесі: поліція запровадила контроль на вʼїзд до міста

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна поліція запровадила контроль на вʼїзді до Одеси напередодні річниці подій 2 травня. Про це на брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Завтра о 9 ранку починається посилене патрулювання центральних вулиць міста, тимчасово там обмежать рух. А всі колони учасників масових акцій будуть супроводжувати підрозділи поліції діалогу», — сказав Яровий.

Він також закликав учасників масових заходів не приносити заборонені предмети та символіку. На Куликовому полі і Соборній площі будуть введені тимчасові обмеження. Вхід туди здійснюватиметься тільки через встановлені там фільтраційні пункти. Також у цих районах діятимуть обмеження руху транспорту.

Події в Одесі 2 травня 2014 року

Сутички і масові заворушення, які відбулися між проукраїнськими та проросійськими активістами. Протистояння почалися в центрі міста, пізніше перемістилися до Будинку профспілок на Куликовому полі. Внаслідок сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб.

Після цього Генеральна прокуратура дала дозвіл на затримання тодішнього очільника обласної поліції Дмитра Фучеджі. Дізнавшись про це, Фучеджі втік до Придністровʼя. Його підозрюють в організації заворушень, службовій недбалості, а також в особистому розпорядженні відпустити 67 затриманих проросійських активістів.