Вночі: «Барселона» розгромила «Ліверпуль» у півфіналі Ліги чемпіонів, генпрокурор США відмовився свідчити про «російську справу», а в Парижі на акції поранено майже 40 осіб

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Мессі забив уже 600 мʼячів за «Барселону»

Іспанський футбольний клуб «Барселона» розгромив англійський «Ліверпуль» у домашньому матчі першого півфіналу Ліги чемпіонів. Рахунок господарі поля відкрили у першому таймі — гол у ворота суперника забив Луїс Суарес. У другому таймі Ліонель Мессі оформив дубль, тож каталонці здобули перемогу з рахунком 3:0. Наступна гра-відповідь півфіналу відбудеться 7 травня.

Зазначимо, що в цьому протистоянні Мессі забив уже свій 600-й мʼяч за «Барселону». За клуб він грає з 2004 року і провів понад 680 матчів.

Генпрокурор США відмовився свідчити про розслідування Мюллера в Палаті представників

Генеральний прокурор Вільям Барр відмовився брати участь у призначених на четвер, 2 травня, слуханнях Палати представників Конгресу про доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідував втручання Росії в американські вибори у 2016 році. Таке рішення Барра ще більше загострило напруженість між президентом США Дональдом Трампом і демократами в Конгресі.

Генпрокурор повинен був постати перед судовим комітетом Палати представників, які перебувають під контролем Демократичної партії, але відмовився від участі після того, як обидві сторони не змогли домовитися про формат слухань.

Під час акцій 1 травня в Парижі поранено 38 осіб

У Парижі поранено 38 осіб в результаті зіткнень активістів з правоохоронцями на демонстраціях з нагоди 1 травня. Серед них — 14 правоохоронців. Затримані 380 осіб. Заворушення почалися, коли члени угруповання «Чорний блок» на бульварі Монпарнас, вигукуючи «Поліцію ненавидять всі!», стали кидати в працівників сил безпеки каміння. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер повідомив, що вандали напали на старовинну паризьку лікарню, поранивши її працівників, а також поліцейського, який прийшов на допомогу.

Обама з дружиною стали продюсерами серіалу про Трампа

Колишній президент США Барак Обама разом зі своєю дружиною Мішель стануть продюсерами серіалу стримінгового сервісу Netflix про початковий період президентства Дональда Трампа. Він буде знятий за книгою письменника Майкла Льюїса «Пʼятий ризик», яка виставляє Трампа в не дуже виграшному світлі. Відповідно до прес-релізу, серіал буде присвячений «тій непомітній роботі, яку виконують звичайні герої, котрі керують нашим урядом і охороняють нашу націю».

Барак і Мішель Обама оголосили про початок співпраці з Netflix у травні 2018 року.