Через Brexit у Лондоні подешевшало житло. Це найбільше падіння цін за останні десять років

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Протягом кількох останніх місяців у столиці Великої Британії Лондоні подешевшало житло. Як пише Bloomberg, це повʼязано з нестабільною ситуацією через вихід країни з Європейського союзу.

Здебільшого це стосується житла, що коштує до £2 млн ($2,6 млн). Покупцям, які готові купити нерухомість у популярних районах Лондона неподалік від центру, продавці роблять знижки в середньому на 13,4%, згідно з даними компанії LonRes.

На житло, дорожче за £5 млн ($6,5 млн), ціни впали в середньому на 6,6%.

За даними видання, це найбільше падіння цін за останнє десятиріччя.

  • Країни-члени Європейського Союзу погодились перенести дату виходу Великої Британії з ЄС на півроку — до 31 жовтня 2019-го, повідомив глава Європейської ради Дональд Туск.
  • Британський парламент схвалив закон, який дозволяє відкласти дату виходу королівства з Євросоюзу до 30 червня. Раніше прем’єр-міністр Тереза Мей просила ЄС продовжити нинішній крайній термін до 12 квітня. Саме тоді Британія автоматично мала покинути блок — чи то зі схваленням британського парламенту, чи без нього.
  • Громадяни Великої Британії почали отримувати нові паспорти, на яких відсутній напис «Європейський Союз», попри відтермінування Brexit. Про це повідомила мешканка Британії Сʼюзан Гіндл на своїй сторінці в Twitter.