CNN: 43% американців схвалюють роботу Трампа. Це найвищий його рейтинг з 2017 року

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Рейтинг президента США Дональда Трампа виріс найбільше за останні два роки. Про це свідчить опитування CNN, проведене 25—28 квітня.

Телеканал повʼязує це з завершенням розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року, яке не встановило порушень з боку Трампа.

Зараз роботу Трампа схвалюють 43% опитаних американців, 52% — не схвалюють; 59% опитаних не бачать необхідності в імпічменті, 37% вважають його необхідним.

Крім цього, учасників опитування просили відповісти, чи вважають вони, що Трамп перешкоджав правосуддю під час розслідування Мюллера. 48% відповіли ствердно, 45% заперечили. 88% хочуть, щоб Конгрес це розслідував.

В опитуванні взяли участь 1 007 дорослих американців.

  • Президент США Дональд Трамп вважає, що колишні та нинішні працівники Білого дому не повинні надавати свої свідчення Конгресу стосовно розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року.
  • Книга з доповіддю спеціального прокурора Сполучених Штатів Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори 2016 року стала бестселером в інтернет-магазині Amazon і посіла другу сходинку в рейтингу продажів.
  • Доповідь Мюллера складається з двох частин. Одна частина присвячена опису спроб російського втручання, друга стосується можливого порушення Трампом американського законодавства в контексті співпраці з Росією. У доповіді майже 400 сторінок, офіційно вона називається «Звіт про розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року».