Бізнес-партнер Зеленського Шефір запевнив, що вони не співпрацюють із Портновим і Хорошковським

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Земляк, бізнес-партнер і кращий друг Володимира Зеленського Сергій Шефір заявив, що команда нового президента не співпрацює з колишнім заступником глави Адміністрації президента (АП) Віктора Януковича Андрієм Портновим і колишнім власником медіа-групи «Інтер» Валерієм Хорошковським. Про це він сказав в інтерв’ю theБабелю .

На твердження, що у списку донорів виборчих фондів Зеленского є люди, яких різною мірою повʼязують із Портновим, Шефір відповів, що особисто з ним не знайомий.

«Знаю, хто це, і це несусвітня дурниця. Так, ми сказали: хлопці, хто хоче допомагати — ось фонд, вносьте гроші за законом. Просто так не приносьте, хоча були люди, які говорили, що готові допомогти фінансово. До фонду міг перерахувати гроші будь-хто, але я не знаю, хто туди перераховував, у мене немає списку», — зазначив Шефір.

Він запевняє, що Портнов жодного разу не був у штабі.

«Якщо Богдан з ним спілкується десь, припускаю, він може спілкуватися. Але Портнов — точно не наша команда і бути в ній не може. Тому що ми хочемо привести нових людей. Так, там будуть особи, які мигтіли і з кимось працювали. Нікуди ми від цього не дінемося», — сказав він на твердження, що Портнов спілкувався з передвиборчим штабом Зеленського через Андрія Богдана, юриста «Кварталу» й Ігоря Коломойського.

Також бізнес-партнер Зеленського запевнив, що співвласник каналу «Інтер» Хорошковський не давав гроші на політичну кампанію.

«Маячня! Вибачте, брєд сивої кобили. Ми з Хорошковським не розмовляли з тих пір […] З 2012 року, коли пішли з «Інтера». Жодного разу його не бачив», — наголосив Шефір.

На запитання, чи буде команда Зеленського співпрацювати з Хорошковським, Шефір відповів: «Думаю, ні».

Повну версію інтерв’ю з Сергієм Шефіром читайте на сайті theБабеля у розділі «Тексти».