Кононенко: БПП планує йти на парламентські вибори, обʼєднавшись з іншими політсилами

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» планує обʼєднатися з іншими проєвропейськими політичними силами та йти на парламентські вибори разом.

Про це в інтервʼю газеті «Сегодня» сказав перший заступник голови фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко.

«Два роки тому тривали переговори про створення обʼєднаної партії на тих же принципах. Але вони не увінчалися успіхом. Зараз Петро Порошенко анонсував, що ми хочемо обʼєднати всі проєвропейські сили. Усіх громадських діячів і організації, політиків і експертів, які сповідують ті ж принципи, що і ми, запрошуємо спільно йти на вибори», — сказав він.

При цьому він не дав конкретної відповіді на питання, хто буде головою партії.

  • Ідеологія оновленої партії «Блок Петра Порошенка» буде правого спрямування. Про це заявила нардеп від БПП, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
  • 23 квітня президент Петро Порошенко провів закриту зустріч з нардепами від свого блоку та міністрами, що представляють БПП в уряді. На ній Порошенко визнав, що програв вибори через кадрову політику та проблеми з комунікацією, а також просив міністрів не подавати у відставку.
  • Порошенко розповів про намір перезапустити партію, а члени списку для участі у виборах будуть обиратися шляхом праймеріз. Сам зʼїзд БПП повинен відбутися після інавгурації Зеленського. За словами джерела theБабеля, Порошенко також виступив за похід на вибори широкою коаліцією. Він заявив, що під час перезапуску партії будуть переглянуті комунікація й організаційна структура.